Site icon Magical Movies

Om Magical Movies

Find magien i filmene

Første gang, jeg fik øjnene op for filmens fantastiske verden, var da vi i skolens danskundervisning havde om kortfilm. Hurtigt fandt jeg ud af, at film var mere en “bare” underholdning. De få kortfilm vi så, havde en agenda og et budskab. Ikke langt tid efter, begyndte jeg at se nye film. Jeg udvidede min horisont – til at begynde med, hovedsagligt amerikanske film. Siden da, har interessen udviklet sig, og det er min passion at fortælle om de spændende, fantastiske og ukendte film, – det er baggrunden for Magical Movies.

Magical Movies er min oplevelse, når jeg ser de bedste film. De kan noget magisk, der på forskellige vis kan ses i filmens tematik, æstetik eller karakterer. Når der har været vist film i skolen, har jeg altid bidraget til, at vi kunne se en filmklassiker. Dette tænkte jeg, ville skabe sammenhæng både i filmens kvalitet, budskab og formålet med undervisningen. Samtidig har undervisningen inspireret mig til at lave filmlister, der kan bruges til undervisningen på gymnasieniveau.

Magical Movies er dog ikke kun en side, der vil beskæftige sig med det fremmeste inden for filmkunsten, – der vil også være plads til de mere kendte amerikanske storfilm og B-film. Danske film, tv-serier og dokumentarer er også en del af Magical Movies. At se film kan blive din egen rejse, en rejse, der venter. Ikke kun en rejse med intellektet, følelserne er ligeså vigtige, når du ser film. På Magical Movies håber jeg, du finder inspiration til nye film, tv-serier, ukendte genrer, dokumentarer eller noget helt tredje. At se film kan være mere end underholdning.

På Magical Movies, er det filmens magiske verden, som er i centrum. Hvorfor er lige præcis denne film så god? Hvorfor fungerer den? Hvilke temaer og emner er stadig værd at diskutere i dag? Hvordan kan instruktøren ses i filmen? Hvad giver denne film nutidens unge, voksne, forældre, børn osv.? Disse spørgsmål, og mange flere, vil blive vendt og drejet på mange af nutidens og fortidens film og tv-serier.

Magical Movies er en hjemmeside for filmartikler, med en basis i filmvidenskab og filmteori (men ikke fanteorier). Indholdet vil ofte beskæftige sig med film indenfor de tre fantastiske genrer: Gysere/horror, eventyr/fantasy og science fiktionfilm. Tæt beslægtede med disse genrer er også “coming-of-age”-filmene, – som er en historie om at vokse op. Her vil artikler om denne type film, kunne findes under begrebet “fra ung til voksen”.

På Magical Movies vil det også være muligt at finde andre spændende anmeldelser, essays og diskussioner af danske film og dansk filmkultur. Dette inkluderer selvfølgelig julekalenderen (som typisk findes enten som fantasy/eventyrserie eller som satire), danske dokumentarer, lystspil, seerguides, børne- og ungdomstv og eventuelt en Top 10 liste nu og da.

Disse genrer, samt film- og tv-serier, vil blive formidlet gennem artikler af mange forskellige typer. Både anmeldelser, essays, seerguides og lister er afhængig af min egen vinkling på filmen. Lige nu (oktober 2020) vil du ikke finde meget indhold om hverken science fiktion eller gysere/horror. Dette vil jeg selvfølgelig arbejde på, så der kommer indhold fra alle de fantastiske generer på Magical Movies. Julekalenderen mangler også stadig at blive tilføjet, – men du kan finde et par artikler på min Facebookside. I december 2021 håber jeg også, at kunne bringe den første seerguide til en dansk julekalender.

Min baggrund

Mit navn er Gilbert Hedegaard, – som du kan se, er jeg skribent på de artikler, du finder her på siden. Min erfaring indenfor filmverdenen, er dels mediefag på HF (både C og B-niveau) og en praktik på Frederiksberg Lokal TV. Derfor har jeg fået en del både praktisk og teoretisk erfaring indenfor filmproduktion og teoretisk filmanalyse. Mange af disse filmproduktioner kan findes på min youtube-kanal. På HF skrev jeg også min SSO (Større Skriftlige Opgave) i mediefag, – emnet her var julekalenderen med et fokus på “Pagten”  (2009) og “Jesus og Josefine” (2003). Denne opgave, som jeg også har planer om at udgive her på siden, var en de første til at tage julekalenderen seriøst. De sidste par år, har jeg i stedet haft større fokus på at færdiggøre min uddannelse som Markedsføringsøkonom. Som en del af uddannelsen har jeg været i praktik. I den forbindelse, fik jeg heldigvis også lov til at producerer markedsføringsvideoer for en virksomhed. Derfor har jeg endnu ikke haft mulighed for at studere medievidenskab, – men det har jeg planer om at gøre i fremtiden.

Exit mobile version